top of page

the  inner  bite

מתכונים משירי הביטלס

Cheese & Onion Rolls

לחמניות גבינה ובצל

חומרים

  • 1 ביצה טרופה

  • 1 כף זרעי שומר

  • 300 גרם קמח רגיל

  • 1 כפית אבקת חרדל

  • מעט פלפל שחור

  • 200 גרם חמאה קרה (לבצק)

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים

  • 30 גרם חמאה (למילוי)

  • 2 בצלים גדולים פרוסים

  • מעט ענפי טימין

  • חצי כפית חרדל

  • 200 גרם צ'דר מגורד

  • בצל כבוש, קצוץ גס

הכנה

להכנת המאפה, מנפים את הקמח בקערה גדולה ואז מערבבים פנימה את אבקת החרדל, הפלפל וכפית מלח אחת.

מגררים את גוש החמאה לתוך הקמח. מערבבים את הקמח והחמאה יחד ושופכים 120 מ"ל מים קרים כקרח. מערבבים יחד ליצירת בצק.

משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.


בינתיים מכינים את המילוי:

מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד שהם רכים, ואז מסננים ומשאירים להתקרר. ממיסים את החמאה במחבת עד לקבלת בועות. מוסיפים את הבצל והמלח ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם על אש בינונית עד שהם רכים לחלוטין ומתחילים להתקרמל. מוסיפים לקערה עם תפוח האדמה. לאחר שהצטננו, מערבבים עם עלי הטימין, החרדל, הגבינה והבצל הכבוש, ומתבלים לפי הטעם.


מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. על משטח מקומח, מגלגלים את המאפה למלבן גדול בעובי של 3 מ"מ. חותכים את המאפה לשמונה מלבנים ומחלקים את המילוי שווה ביניהם, מועכים לצורת נקניק ומשאירים פער של 5 ס"מ בכל קצה.

מברישים את המאפה במעט ביצה, ואז מקפלים את הצדדים של המלבן ומגלגלים את חצי המאפה הריק על המילוי כך שהוא עטוף לחלוטין. לוצים על הקצה כדי לאטום אותו, ואז לוחצים את שתי הקצוות הקצרים יותר בעזרת מזלג.

חוזרים על הפעולה עם כל גליל ואז מעבירים לתבנית האפייה המרופדת ומצננים במקרר למשך 20 דקות. ניתן להקפיא בשלב זה.


מחממים תנור ל- 180C. מוציאים את הלחמניות מהקירור, מורחים את כולן בביצה הטרופה, ומפזרים את זרעי השומר. אופים על המדף העליון של התנור במשך 40 דקות או עד להזהבה עמוקה ופריכה. מגישים חם או קר.

 

בתאבון!

onion

המרכיב/מאכל בשיר:

מופיע בשיר/ים:

  • Glass Onion

תמונות גולשים:

הכנתם מנה מנצחת? שלחו לנו תמונה ונעלה אותה לעמוד.

bottom of page